Bus puikus garnyras vakarienei: virėjas pasidalijo lengvu brokolių receptu.

Brokoliai yra ne tik sveika daržovė, bet ir skanus priedas prie patiekalų.

Paprastai gaminant vakarienę paskutinis dalykas, apie kurį galvojama, yra garnyras, tačiau kulinarijos ekspertė Jennine Rai pasidalijo neįprasto brokolių su česnakais ir parmezanu paruošimo receptu. Šis derinys bus puikus priedas prie mėsos ar žuvies, rašo „Tasting Table”.

Receptas

Ingredientai:

  • viena česnako galvutė;
  • alyvuogių aliejaus;
  • brokoliai;
  • tarkuotas parmezanas;
  • jūros druska;
  • juodųjų pipirų.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Tada nupjaukite česnako galvutės viršūnę, kad liktų skiltelės, supilkite į ją aliejų ir prieskonius. Tada česnaką sudėkite ant aliuminio folijos, ant viršaus užlašinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, gerai pasūdykite ir papipirinkite.
  2. Apvyniokite česnaką aliuminio folija ir kepkite 35 minutes, kol česnakas taps auksinis ir suminkštės.
  3. Tada česnaką išvyniokite ir palikite 10 minučių atvėsti. Tada padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 °C.
  4. Suminkštėjusias česnako skilteles įspauskite į dubenį ir sumaišykite su 3 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, 2 valgomaisiais šaukštais tarkuoto parmezano, druska ir pipirais.
  5. Brokolius sumeskite į česnakų ir aliejaus mišinį ir sudėkite ant kepimo skardos.
  6. Kepkite brokolius 12-15 minučių, kol suminkštės ir paruduos kraštai. Patiekite apibarstę likusiu parmezanu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"