Ši daržovė, kurios daugelis neįvertina, gali nustebinti turtingu skoniu ir švelnia tekstūra.
Kai norite įprastus patiekalus paversti kažkuo ypatingu, tereikia į juos pažvelgti kitu kampu. Ar galite įsivaizduoti, kad žiediniai kopūstai būtų puiki alternatyva jūsų mėgstamiems vištienos sparneliams?
Ši daržovė, kurios daugelis žmonių neįvertina, gali nustebinti turtingu skoniu ir švelnia tekstūra. Būtent taip nutinka Alfie Steiner puslapyje pateiktame recepte, kai tradiciniai sparneliai virsta dūminiais, saldžiais ir aštriais žiedinių kopūstų „sparnais”, aplietais aromatingu padažu. Juos papildo kreminis svogūnų majonezas. Išeina taip skaniai, kad nustebins net įsitikinę mėsos valgytojai.
Jei pirmenybę teikiate vegetariškam maistui arba tiesiog norite sumažinti mėsos vartojimą, šis receptas bus tikras atradimas. Traški plutelė, švelni šerdis, aštrus skonis – visa tai sukuria tekstūrų ir pojūčių harmoniją. Be to, patiekalas ne tik nepaprastai skanus, bet ir maistingas, nes žiediniuose kopūstuose gausu vitaminų ir skaidulų.
Receptas
Ingredientai:
- Žiediniai kopūstai 1 galva
- Miltai (galite naudoti miltus be glitimo) 1 puodelis
- Vandens arba augalinio pieno 1 puodelis
- Česnakų prieskoniai 1 šaukštelis
- Paprika 1 šaukštelis
- Druska 1/2 šaukštelio
- Kochujang aštrus padažas 1/2 puodelio
- Medus arba klevų sirupas 2 šaukštai. l
- Ryžių actas 1 valgomasis šaukštas. l
- Sojų padažas 1 valgomasis šaukštas
- Miltelių pavidalo džiūvėsėliai 1/2 puodelio
- Sviestas
Paruošimas
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, vandenį (arba pieną), česnakų prieskonius, papriką ir druską. Turėtų būti skystos duonos kepimo tešlos konsistencijos.
- Kiekvieną žiedinio kopūsto gabalėlį kruopščiai panardinkite į tešlą, tada, jei reikia, apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Sudėkite žiedinius kopūstus ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
- Sumaišykite Kochujang padažą, medų (arba klevų sirupą), ryžių actą ir sojų padažą. Gerai išmaišykite.
- Išimkite keptus žiedinius kopūstus, atsargiai sumaišykite su padažu ir pašaukite į orkaitę dar 5-7 minutėms, kad glajus šiek tiek karamelizuotųsi.
- Svogūnų majonezas
Patiekalui užbaigti paruoškite lengvą padažą:
- Majonezas (įprastas arba naminis) 1/2 puodelio
- Smulkiai supjaustyti svogūnai 1 valgomasis šaukštas l
- Citrinos sultys 1 valgomasis šaukštelis
- Druska
- Pipirai
Tereikia sumaišyti visus ingredientus ir švelnus, šiek tiek pikantiškas padažas bus paruoštas.
Karštus žiedinių kopūstų „sparnelius” patiekite kartu su svogūnų majonezu, šviežiomis daržovėmis ar net ant ryžių. Jie puikiai tinka kaip atskiras užkandis arba kaip pagrindinio patiekalo dalis.
Šis receptas – tikras atradimas tiems, kurie nori paįvairinti savo valgiaraštį, pagardinti mėgstamas daržoves ir išbandyti ką nors naujo.