Šis receptas buvo kiekvienos sovietinės namų šeimininkės užrašų knygelėje: „Krepšelio” pyragas pagal GOST standartus.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Legendinis „Krepšelio” kreminis tortas garsėja nuostabiu skoniu.

Vaisių krepšelio tortas – labai skanus desertas, kurį sudaro trumpos tešlos pagrindas, lengvas uogienės rūgštumas ir nesvarus, debesis primenantis baltyminis kremas.

Panagrinėkime, kaip torto krepšelį pasigaminti patiems. Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti.

Krepšelis pyrago namuose

Ingredientai

Tešlai:

  • 100 g sviesto;
  • vienas kiaušinio trynys;
  • 165 g miltų;
  • 65 g cukraus pudros;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio raugo;
  • žiupsnelis druskos.

Kremui:

  • 75 g baltymų;
  • 130 g cukraus;
  • 50 g vandens;
  • penki lašai citrinos sulčių;
  • vienas pakelis vanilinio cukraus.

Be to, reikės 180 g rūgštaus džemo arba uogienės. Taip pat prireiks konditerinio maišelio ir formelių krepšeliams kepti.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Tešlai ruošti ingredientai turi būti kambario temperatūros. Viską, išskyrus miltus, suplakite iki vientisos masės. Supilkite ją ir išmaišykite. Masė atrodys kaip trupiniai, tačiau ji gerai iškočiojama.
  2. Iš tešlos suformuokite rutulį ir iškočiokite jį į ploną 5-7 mm sluoksnį. Iškočiokite tešlą ir sudėkite ją į krepšelių formeles. Pastatykite juos 30 minučių į šaltą vietą. Tešlą subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę 12-15 minučių.
  3. Dabar, kai krepšeliai paruošti, pereikime prie kremo. Pastatykite puodą su vandeniu ir cukrumi ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir penkias minutes virkite 120 laipsnių temperatūroje.
  4. Tuo metu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir įmaišykite vanilę. Toliau plakant plona srovele supilkite sirupą. Įpilkite citrinos sulčių ir plakite dar kelias minutes.

Jei viską atliksite teisingai, gausite švelnų ir nesunkų kremą. Įdėkite jį į konditerinį maišelį su antgaliu. Į krepšelius įdėkite uogienės arba džemo, galite net pasigaminti torto krepšelį su braškėmis – į vidų įdėkite uogą. Tada viską užtepkite puriu kremu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"