Jis daug skanesnis už originalą: šokoladinės baklavos receptas, kurio nesunku pamiršti.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Šis receptas būtų ypač naudingas šokolado mėgėjams, nes jo čia yra visur.

Sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta šokolado. Jis visada puikiai tinka prie bet kokio deserto. O dabar papasakosime, kaip baklavą padaryti dar skanesnę. Šiame deserte yra visko, ką mėgstate saldžioje ir lipnioje baklavoje, – tik, žinoma, šokolado pridėjus iš karto kelis elementus.

Šokoladinis sviestas suteiks sodraus skonio ir padės filo tešlai tapti traškia, šokoladinis medaus sirupas suteiks būdingo sodrumo, o šokolado lašai, kuriuos reikės sumaišyti su riešutais ir cinamonu, sukurs skonio pliūpsnį kiekviename kąsnyje. Be to, šis desertas kambario temperatūroje išsilaikys apie dvi savaites, o šaldytuve – mėnesį, rašo „Tasting Table”.

Receptas

Ingredientai:

Sirupui:

  • ¾ puodelio granuliuoto cukraus
  • ¾ puodelio vandens
  • ¼ puodelio medaus
  • ¼ puodelio kakavos miltelių

Įdarui:

  • 1 puodelis migdolų
  • 1 puodelis lazdyno riešutų
  • ½ puodelio juodojo šokolado (šokolado lašų)
  • ⅓ puodelio granuliuoto cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

Sviestui:

  • 1 ¼ puodelio lydyto sviesto
  • ¼ puodelio kakavos miltelių

Surinkti:

  • 450 g filo tešlos, atšildytos pagal instrukcijas.

Paruošimas

  1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų, vandenį ir medų, išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. Įmaišykite kakavos miltelius, kol visiškai ištirps ir taps vientisi. Supilkite sirupą į karščiui atsparų indą ir padėkite į šaldytuvą, kol panaudosite. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
  3. Virtuvinio kombaino dubenyje sumaišykite migdolus, lazdyno riešutus, šokolado lašelius, cukrų ir cinamoną. Sumalkite iki stambių trupinių, palikdami nedidelius gabalėlius.
  4. Vidutiniame dubenyje ištirpintą sviestą išsukite su kakavos milteliais iki vientisos masės. Šokoladiniu sviestu ištepkite kepimo formos (33×23 cm dydžio) dugną.
  5. Jei reikia, apkirpkite fillo tešlą, kad tilptų į formos dydį. Į formą vieną po kito sudėkite 10 fillo tešlos lakštų, kiekvieną sluoksnį patepdami šokoladiniu sviestu ir tik tada dėkite kitą. Likusią tešlą laikykite po drėgnu rankšluosčiu, kad ji neišdžiūtų.
  6. Ant dešimties tešlos sluoksnių tolygiai paskirstykite ⅓ riešutų mišinio. Procesą pakartokite su likusiais tešlos lakštais ir riešutais (po 10 lakštų vienam sluoksniui), tada viršutinį sluoksnį aptepkite likusiu šokoladiniu sviestu.
  7. Supjaustykite baklavą į 4 eiles, tada pjaustykite įstrižai, kad gautųsi rombai. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. iki auksinės spalvos, įpusėjus kepimo laikui formą apverskite.
  8. Išimkite baklavą iš orkaitės ir iš karto tolygiai užpilkite šaltu sirupu. Leiskite jai visiškai atvėsti kambario temperatūroje, bet neuždenkite. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, palikite ją bent 4 valandoms arba per naktį, kad sirupas įsigertų į sluoksnius.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"