Tokio patiekalo dar niekada neragavote: nuostabus receptas, dėl kurio įsimylėsite brokolius.

Šis receptas pakeis jūsų požiūrį į šią daržovę

Brokoliai – tai toks produktas, kurio galime lengvai atsisakyti didžiąją dalį savo dienų. Netinkamai paruoštas jis yra kartaus skonio ir nemalonios minkštos tekstūros. Tačiau ši daržovė gali būti puiki jūsų patiekalų puošmena, nes joje yra daugybė vitaminų, skaidulų ir svarbių maistinių medžiagų.

Tiems, kurie nėra jos gerbėjai, yra puikus gaminimo būdas, kuris šią žaliąją daržovę paverčia gardžiu garnyru, rašo Express. Profesionali virtuvės šefė Molly Adams pasidalijo savo mėgstamiausiu brokolių receptu ir patikino, kad juos valgo visa jos šeima.

Užuot virusi, Molly rekomenduoja brokolius kepti su sūriu, paverčiant juos kažkuo panašiu į bulvių košę. Virtuvės šefė iš anksto išverda brokolius, tada juos sutrina ir siunčia į orkaitę.

Receptas

Ingredientai:

  • 1 didelis brokolių kopūstas (nulupkite kietus kotelius, supjaustykite stambiais žiedynais)
  • Druskos pagal skonį
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • ½ puodelio tarkuoto parmezano

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C (200 °C su konvekcija). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Brokolius virkite garuose paprastu ir lengvu būdu: ant vienos pergamento pusės sudėkite brokolių žiedynus. Šalia jų padėkite 2-3 ledo kubelius. Pagal skonį pasūdykite.
  2. Uždenkite brokolius kita pergamento puse ir sandariai apvyniokite kraštus, kad susidarytų sandarus vokas. Kepkite 15 minučių, tada atsargiai išvyniokite maišelį. Išlyginkite popierių ir paskleiskite brokolius po visą kepimo skardą.
  3. Drėgmės perteklių pašalinkite švelniai nušluostydami žiedynus virtuviniu rankšluosčiu. Naudodami puodelio ar matavimo puodelio dugną lengvai sutrinkite kiekvieną žiedyną, kad jis būtų plokščias, bet nesubyrėtų.
  4. Kiekvieną pusę patepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite parmezanu ir kepkite dar 15 minučių, kol sūris taps auksinės spalvos ir traškus. Jei sūris nėra parudavęs, padidinkite temperatūrą iki 230 °C (210 °C su konvekcine sistema) ir įsitikinkite, kad sūris nesudegė.
  5. Prieš patiekdami brokolius 2-3 minutes atvėsinkite.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"