Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Baltymų kremas tinka tortui, keksiukams ir kitiems desertams
Baltyminis kremas yra vienas iš klasikinių desertų puošybos variantų. Jis pasižymi prabangiu, subtiliu skoniu ir yra labai stabilus, jei tinkamai paruoštas. Dar vienas jo privalumas – paprasti ingredientai, kurių kiekvienas turi namuose.
Lengviausia baltyminį kremą ruošti nevirinant sirupo, nes ne kiekvienas namuose turi virtuvinį termometrą. Dėl greito paruošimo jį galima laikyti alternatyva sviesto ir klasikiniams kremams.
Pereikime prie to, kaip pasigaminti baltyminį kremą.
Baltymų kremas – paprastas receptas
Ingredientai:
- keturių kiaušinių baltymai;
- vienas puodelis cukraus;
- vienas maišelis vanilinio cukraus;
- ketvirtadalis arbatinio šaukštelio citrinos sulčių.
Paruošimas:
- Baltymus reikia kruopščiai atskirti, kad neliktų nė lašelio trynio. Naudokite sausą dubenį. Baltymus šiek tiek suplakite, kad išsitemptų baltymų gijos. Tuomet supilkite likusius ingredientus ir toliau maišykite maišytuvu apie minutę.
- Mūsų indą reikia pastatyti ant vandens vonelės. Būkite atsargūs, nes dubuo niekada neturi siekti vandens. Toliau plakite, kaitinkite, kol gausite stabilias viršūnes – tai yra, kai baltymų masė išlaiko savo formą ir neišsisklaido.
- Išimkite indą iš vandens vonelės ir plakite toliau. Baltymai turi atvėsti, bet neprarasti formos. Apskritai baltymus reikėtų plakti apie 8-15 minučių. Šiame etape baltyminis kremas tortui puošti yra paruoštas.
Verta prisiminti, kad baltyminis kremas lengvai vėsta atvirame ore – jis gali pasidengti lengva plutele, nors viduje išliks toks pat orus ir švelnus.
Produktus, kuriuos papuošėte tokiu kremu, šaldytuve reikia laikyti iki trijų dienų.