Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Bulvių lupimo proceso negalima apibūdinti kaip malonaus.
Bulvė yra populiariausia daržovė ant ukrainiečių stalo. Iš jos negaminami jokie patiekalai. Tačiau pirmiausia bulves reikia nulupti.
Bulvių lupimo proceso negalima pavadinti maloniu. Ypač todėl, kad paprastai jis reikalauja laiko ir pastangų. Tačiau, pasirodo, pasitelkę paprastą šakutę galite šį procesą gerokai supaprastinti.
Bulvės slysta delne, nesvarbu, ar naudojate peilį, ar daržovių skustuvą. Taigi nulupti ją gana sunku, o kartais ir pavojinga. Tačiau jei prieš lupdami daržovę į ją tiesiog įsmeigsite šakutę, ši problema iškart bus išspręsta.
Taip jie siūlo daryti populiariame „YouTube” kanale:
Šis metodas tinka ir jaunoms, ir senoms bulvėms. Gudrybė ta, kad šakutę reikia smeigti tiksliai į vidurį.
Nedaug kas supranta, kad prieš kepant bulves kulinarai taip pat pataria keletą kartų perbraukti šakute per jų paviršių. Kodėl tai reikia daryti? Tada bulvės bus auksinės ir aromatingos. Juk dėl rievėtos formos jos geriau sugers prieskonių aromatą.