Blyneliai bus ne tik skanūs, bet ir gražūs.
Blynai yra vienas iš labai populiarių ukrainiečių patiekalų. Jis tampa ypač aktualus per Maslenicą. Šeimininkės turi įvairių blynų receptų ir jų paslapčių. Tačiau jie gali būti gaminami ne tik skirtingo skonio, bet ir formos. TSN.ua pasidalins virėjos Valerijos Matrochinos blynų-pautinų receptu.
Receptas
Ingredientai:
- 70 g kvietinių miltų
- 40 g ryžių miltų
- 40 g kukurūzų krakmolo
- vienas kiaušinis
- 50 g cukraus
- 100 ml pieno
- 2 šaukštai sviesto
- druskos
Paruošimas
- Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Tada įmuškite kiaušinį ir pieną. Viską gerai suplakite plaktuvu. Tada supilkite augalinį aliejų. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir be gumulėlių.
- Įkaitinkite keptuvę. Supilkite tešlą į konditerinį maišelį arba konditerinį maišelį, padarykite nedidelę skylutę.
- Supilkite tešlą į įkaitintą keptuvę be aliejaus, padarydami raštą. Iškepkite blyną voratinklį ir tada mentele susukite į vamzdelį.
Blyneliai gaunasi minkšti ir skoniu primena vaikystėje gamintus vaflių vamzdelius. Jei norite, galite juos šiek tiek padžiovinti orkaitėje ir jie taps traškūs.