Kaip gaminti tikrą plovą be katilo: puikus receptas keptuvėje

Kulinarai tikina, kad gili keptuvė storu dugnu yra puiki alternatyva kazanui.

Daugelis žmonių mano, kad plovas gali būti gaminamas tik kazane, nes būtent jame susidaro idealios sąlygos šiam patiekalui. Tačiau ką daryti, jei nėra kazano? Iš tiesų gardžiai išvirtą plovą su trapiais ryžiais ir kvapnia mėsa galima išvirti paprastoje gilioje keptuvėje storu dugnu. Kaip virti plovą keptuvėje ir kokios gudrybės leis jį pagaminti neįtikėtinai skanų, pasakoja „RBC-Ukraina”, remdamasi „YouTube” kanalo „Pan Fartukh” receptu.

Kulinarai tikina, kad gili keptuvė storu dugnu yra puiki alternatyva katilui. Be to, Uzbekistane plovas tradiciškai buvo gaminamas ketaus keptuvėse, kurios gerai išlaiko šilumą ir sukuria norimą garų efektą.

Receptas

Ingredientai:

  • Mėsa – 500-600 g
  • Svogūnai – 300 g
  • Morkos – 600 g
  • Ryžiai – 2 puodeliai
  • Zira
  • Barberry
  • Curcuma
  • Šafranas
  • Druska, pipirai
  • Kepimo aliejus – 100 ml
  • Česnakai – 2-3 skiltelės

Paruošimas:

  1. Apkepkite 500 g mėsos (jautienos arba vištienos), kol apskrus.
  2. Sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas ir kepkite dar 5-7 minutes.
  3. Įdėkite 2 puodelius ryžių (geriausia virtų garuose), užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jis 2 cm apsemtų kruopas.
  4. Pagardinkite prieskoniais – žira, baravykais, druska, pipirais. Įdėkite česnako.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu 20 minučių nemaišydami.

Tobulo plovo paslaptys

  • Nemaišykite patiekalo tol, kol jis išvirs, kad ryžiai išliktų tinkamos tekstūros.
  • Naudokite garuose virtus ryžius – jie nesulipsta ir yra trapūs.
  • Pridėkite ciberžolės arba šafrano, kad ryžiai būtų gražios auksinės spalvos.
  • Pirmąsias 15 minučių neatidarykite dangčio, kad ryžiai gerai garuotų.
  • Išvirtą plovą 10 minučių palikite po rankšluosčiu – taip jis taps dar skanesnis.
  • Jei naudojate vištieną, pirmenybę teikite šlaunelėms, nes jos sultingesnės nei krūtinėlės.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"