Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Patariame, ką dėti į vištienos faršą, kad kotletai būtų sultingi ir purūs.
Dažnai kotletai iš vištienos būna sausi ir per tankūs. Tačiau profesionalūs virėjai žino keletą paslapčių, kurios padės išspręsti šią problemą.
Papasakosime, ko dėti į vištienos maltinukus, kad kotletai būtų sultingi ir purūs.
Ko dėti į vištienos kotletus, kad jie būtų minkšti, sultingi ir purūs
- Šoninė. Iš vištienos filė pagaminkite klasikinį maltinį kotletams. Kulinarai rekomenduoja maltinukus pasigaminti savo rankomis, tada kotletai bus daug skanesni. Sudėkite svogūną, česnaką, prieskonius, kiaušinį ir smulkiai supjaustytą šoninę. Būtent dėl šio ingrediento kotletai bus sultingi ir minkšti.
- Duonos trupiniai. Vištienos kotletus galima ne tik apvolioti džiūvėsėliuose, bet ir pridėti maltos mėsos. Taip kotletai bus purūs ir sultingi, be to, kepant gerai išlaikys formą.
- Cukinijos. Kad vištienos kotletai būtų minkšti ir sultingi, į faršą įmaišykite tarkuotos cukinijos. Tačiau prieš pridedant cukinijų masę reikia nuspausti, kad neliktų sulčių pertekliaus, antraip faršas taps skystas ir gerai nesusidarys.
- Brokoliai. Norint paruošti sultingus brokolių kotletukus, vištienos filė reikia smulkiai supjaustyti peiliu, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir kitų prieskonių pagal skonį. Tada smulkiai supjaustyti brokolius, sudėti į maltą mėsą ir įpilti šaukštą krakmolo, viską gerai išmaišyti. Tokie kotletai bus purūs, švelnūs ir sultingi.