Vafliai bus birūs ir aromatingi.
Belgiški vafliai pusryčiams – puiki idėja. Jie gali būti saldūs – su uogiene ar plakta grietinėle, arba sūrūs – su kumpiu ir sūriu ar avokadu ir prieskoniais. Belgų vaflių receptas iš virtuvės šefo Eugenijaus Klopotenkos portale TSN.ua.
Receptas
Ingredientai:
- 330 kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukšteliai raugo
- 0,3 šaukštelio druskos
- 350 ml pieno
- 80 g sviesto
Paruošimas
- Paimkite du kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite mikseriu su žiupsneliu druskos iki purumo. Atskirai suplakite abu trynius su pienu ir ištirpintu sviestu.
- Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus ir kepimo miltelius.
- Sausus ingredientus sudėkite į su pienu išplaktus trynius. Tada į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus, maišydami silikonine mentele.
- Vaflinę patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Gerai įkaitintoje vaflinėje kepkite vaflius apie šešias minutes. Vienai vaflei šaukštu iškočiokite 1-1,5 valgomojo šaukšto tešlos ir išlyginkite šaukštu į vientisą sluoksnį.