Belgiški vafliai ant pieno: garsaus virėjo receptas

Vafliai bus birūs ir aromatingi.

Belgiški vafliai pusryčiams – puiki idėja. Jie gali būti saldūs – su uogiene ar plakta grietinėle, arba sūrūs – su kumpiu ir sūriu ar avokadu ir prieskoniais. Belgų vaflių receptas iš virtuvės šefo Eugenijaus Klopotenkos portale TSN.ua.

Receptas

Ingredientai:

  • 330 kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukšteliai raugo
  • 0,3 šaukštelio druskos
  • 350 ml pieno
  • 80 g sviesto

Paruošimas

  1. Paimkite du kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite mikseriu su žiupsneliu druskos iki purumo. Atskirai suplakite abu trynius su pienu ir ištirpintu sviestu.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus ir kepimo miltelius.
  3. Sausus ingredientus sudėkite į su pienu išplaktus trynius. Tada į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus, maišydami silikonine mentele.
  4. Vaflinę patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Gerai įkaitintoje vaflinėje kepkite vaflius apie šešias minutes. Vienai vaflei šaukštu iškočiokite 1-1,5 valgomojo šaukšto tešlos ir išlyginkite šaukštu į vientisą sluoksnį.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"