Tam reikės tik trijų ingredientų, neskaitant bulvių.
Garsusis virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo „traškių ir purių bulvių” receptu, kuris neabejotinai taps žvaigžde ant bet kurio stalo. Pasak jo, jam pagaminti tereikia česnako, alyvuogių aliejaus ir šviežio rozmarino, rašo „Mirror”.
Receptas
Ingredientai
- 1,5 kg bulvių;
- viena česnako galvutė;
- trys šaukštai alyvuogių aliejaus;
- ryšulėlis šviežio rozmarino.
Paruošimo būdas
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 190 °C/170 °C temperatūros. Tada nulupkite bulves ir supjaustykite jas taip, kad visos būtų vienodo dydžio. Tada nuplaukite jas po šaltu vandeniu, kad nuplautų krakmolo perteklių, ir sudėkite į didelį puodą. Pasūdykite šaltą vandenį, užvirinkite ir palikite bulves garuose septynias minutes. Tada išimkite jas į sietelį ir dar tris minutes palaikykite garuose.
- „Nepamirškite gerai pakratyti durtuvo – ši maža gudrybė yra raktas į „super traškią” plutelę, kurios visi prašys dar. Pirmiausia bulves vienu sluoksniu išverskite į didelę lėkštę, užpilkite alyvuogių aliejumi ir, prieš viską sumaišydami, gausiai pagardinkite jūros druska ir juodaisiais pipirais”, – priduriama straipsnyje.
- Tada kiekvieną bulvę švelniai sutrinkite bulvių trintuvu. Po to į nedidelį dubenėlį supilkite aliejų ir įberkite rozmarino.
- „Nulaužkite česnako galvutę ir, prieš gerai išmaišydami, į dubenėlį įdėkite neluptas skilteles. Apšlakstykite bulves teptuku prieš pašaudami jas į karštą orkaitę 40-45 minutėms arba kol taps traškios, burbuliuojančios ir skanios. Perkelkite į lėkštę, išklotą virtuviniu popieriumi, kad nutekėtų riebalų perteklius, tada supjaustykite griežinėliais”, – pabrėžė „Mirror”.