Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Svarbiausia – nepervirti tešlos.
Maslenicos savaitė tęsiasi. Jos metu ukrainiečiai gamina daugybę įvairių skanių patiekalų. Tarp jų yra ir koldūnai. Ukrainiečių virtuvės šefas Volodymyras Jaroslavskis pasidalijo šeimyniniu birių koldūnų, virtų su kefyru ir nededant kiaušinių, receptu, rašo TSN.ua.
Skanių koldūnų receptas
Ingredientai
Tešlai:
- 300 ml kefyro
- 480-530 g miltų
- 8 g sodos arba 10 g kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 1 pakelis sūrio
- 1 mažas kiaušinis arba trynys
- 50 g cukraus
Paruošimas
- Svarbu, kad kefyras tešlai būtų rūgštus. Supilkite kefyrą į dubenį ir suberkite sodą. Greitai išmaišykite ir tada suberkite miltus. Užminkykite tešlą.
- Iš tešlos iškočiokite ritinį ir įberkite šiek tiek miltų. Tada supjaustykite į nedidelius „kuoliukus” ir rankomis atverskite, kad gautųsi plokščias, apvalus gaminys.
- Ant „kukulių” dėkite įdaro ir formuokite koldūnus.
- Iš improvizuotų medžiagų – puodo ir marlės – pasidarykite garų vonelę ir ant jos sudėkite koldūnus. Virkite 5 minutes, uždengę koldūnus lokhanka.